• Provincie: Zuid-Holland
  • Basisonderwijs: Groep 5, Groep 6, Groep 7, Groep 8
  • Voortgezet onderwijs: Vmbo 1, Vmbo 2, Vmbo 3, Havo 1, Havo 2, Havo 3, Vwo 1, Vwo 2, Vwo 3

Het Aquarama in Dordrecht is een permanente watertentoonstelling die bezoekers de weg van het water laat beleven. Je neemt een kijkje onder water zonder nat te worden. Voor de groepen 5 t/m 8 en voor de onderbouw van het voortgezet onderwijs biedt Aquarama een waterles aan.

Als bezoeker leer je op een speelse en interactieve manier over verschillende fascinerende aspecten van water. Je gaat er van water op de wereld, naar water in de Drechtsteden tot water in huis. En van riolering en afvalwaterzuivering, naar water in de natuur en drinkwaterzuivering. Ook de dijken, de waterveiligheid en het cultuurhistorisch erfgoed van de Drechtsteden en Kinderdijk worden niet vergeten.

Het Aquarama is een initiatief van de waterpartners van het programma Watereducatie Drechtsteden: Waterschap Hollandse Delta, Waterschap Rivierenland, Evides Waterbedrijf, gemeente Dordrecht, gemeente Hendrik-Ido-Ambacht, gemeente Papendrecht, gemeente Sliedrecht en Duurzaamheidscentrum Weizigt.

Doelgroep

Het Aquarama is gericht op jong én oud. Voor de groepen 5 t/m 8 en voor de onderbouw van het voortgezet onderwijs is er een doe-het-zelf les in het Aquarama. 

Groepen van buiten de Drechtsteden zijn ook welkom, mits er ruimte is in het rooster. Er wordt voor deze doe-het-zelf les dan wel een bijdrage gevraagd.

Bezoeken

Het Aquarama is het hele jaar door te bezoeken, tijdens de openingstijden van Weizigt. Inschrijven voor de waterles kan via het digitale inschrijfsysteem.

Meer informatie op: https://www.weizigt.nl/aquarama