Watereducatie - Hét platform voor water en onderwijs

De manier waarop jongeren nu leren én ervaren hoe belangrijk water en waterkwaliteit zijn, bepaalt hoe we in de toekomst met ons water omgaan. Zonder voldoende water en kwalitatief goed water geen toekomst. Vanuit de ambitie om het waterbewustzijn in het onderwijs te vergroten is het platform Watereducatie.nl ontstaan.

Waterbewustzijn in het onderwijs

Watereducatie.nl verbindt waterprofessionals met het onderwijs (PO, VO en MBO). Het platform is opgezet in samenwerking met verschillende waterpartners en met de hulp van docenten. De site wordt beheerd door SME. Gezamenlijk werken we aan een groter waterbewustzijn in het onderwijs. Daarvoor bieden we leerkrachten en docenten een selectie van het beste educatieve aanbod over water. Watereducatie.nl brengt het aanbod dat er vanuit de watersector is binnen in het klaslokaal. Denk bijvoorbeeld aan lesmaterialen, projecten, filmpjes en excursies. Het aanbod draagt niet alleen bij aan een groter waterbewustzijn, maar ook aan talentontwikkeling en beroepsoriëntatie.

Gastlessen

Ook zorgen we dat waterprofessionals als gastspreker letterlijk in de klas komen. Zij laten jongeren zien hoe veelzijdig de Nederlandse watersector is en vertellen vanuit hun eigen ervaring over het belang van veilig en schoon water. Via Watereducatie.nl boeken docenten eenvoudig een professional uit de watersector voor een gastles. Alle gastsprekers hebben daarvoor een didactische training gehad.

Onderwijsnetwerk

Uiteraard werken we nauw samen met het onderwijsveld. SME, de organisatie achter Watereducatie.nl, maakt deel uit van een breed onderwijsnetwerk, is de spil in het web van Eco-Schools in Nederland en actief lid van de coöperatie Leren voor Morgen.

Tip of suggestie? Laat het ons weten!

Wil jij ons ook helpen met jouw feedback, mis je iets op de site, of heb je een interessant nieuwsbericht of evenement dat we kunnen plaatsen op onze site of in onze nieuwsbrief? Laat het ons weten. Wij staan open voor tips en suggesties.

Word ook partner

Steun je onze missie om het waterbewustzijn in het onderwijs verder te vergroten? Word dan ook partner van Watereducatie.nl.