Woensdag 28 september 2022 is het weer Nationale Kraanwaterdag. Deze dag staat in het teken van kraanwater als gezonde en duurzame dorstlesser. Speciaal voor basisscholen en bso’s is een super leuk en educatief programma gemaakt met onder andere een challenge van de bekende Meester Jesper.

Kraanwater, gewoon bijzonder!

Het lijkt zo vanzelfsprekend dat er schoon water uit de kraan komt, maar eigenlijk is het dat niet. Daarom is het thema van dit jaar Kraanwater, gewoon bijzonder! Kraanwater is een duurzame dorstlesser. Bovendien draagt het drinken van voldoende kraanwater bij aan een gezonde levensstijl. Nergens ter wereld is de kwaliteit van het drinkwater zo hoog als in Nederland. Om kinderen hiervan bewust te maken en ze te vertellen waarom kraanwater drinken een gezonde en duurzame keuze is, organiseren de tien Nederlandse drinkwaterbedrijven (Brabant Water, Dunea, Evides, Oasen, PWN, Vitens, Waterbedrijf Groningen, Waternet, WMD en WML) gezamenlijk de Nationale Kraanwaterdag.

Educatief materiaal voor de basisschool

Op Nationale Kraanwaterdag vragen we aandacht voor het drinken van kraanwater op basisscholen en buitenschoolse opvang. Kinderen van groep 1 t/m 8 leren waarom kraanwater een gezonde en duurzame dorstlesser is. Scholen en bso’s die zich hebben ingeschreven ontvangen gratis educatief materiaal dat bestaat uit filmpjes, een digitale Kraanwaterdagquiz, een waterwerkblad en een proefje of creatieve doe-opdracht. Ook is er een poster om op te hangen. Er is educatief materiaal voor groep 1-3, groep 4-6 en groep 7-8.

> Meld je aan via Kraanwaterdag.nl

Foto 1