Inspiratiekaarten Klimaatadaptatie

Vanaf 19 mei tot het eind van het schooljaar kan je met je klas weer meedoen met het nationale wateronderzoek “Vang de Watermonsters”. Door E-Learning leren scholieren alles over waterkwaliteit en biodiversiteit. Vervolgens kan de klas het geleerde in de praktijk brengen aan de waterkant. Meld je nu aan!

E-Learning

Met onze E-Learning doen scholieren kennis op over waterkwaliteit en biodiversiteit. Ze leren online via korte filmpjes en interactieve testjes over de rol van waterdieren, waterplanten en helderheid van het water. Zo leren de kinderen speels over het belang van goede waterkwaliteit én hoe zij goede waterkwaliteit zelf kunnen herkennen. Vervolgens kan de klas het geleerde in de praktijk brengen aan de waterkant.

Praktijkles waterkwaliteit met meetkit

De praktijkles vindt buiten plaats bij een water dat de klas graag wil meten. Met deze les leren scholieren vaardigheden die horen bij het meten van de waterkwaliteit. Zo meten zij de diepte en helderheid van het water, en inventariseren ze de aanwezige waterdieren en het zwerfafval.
De praktijkles met meetkit is voor een beperkte groep basisscholen beschikbaar en is, net als de E-Learning, gericht op groep 6, 7 en 8. De meetkit bevat een reageerbuisje voor een watermonster en een zoekkaart voor waterdiertjes.

Waterkwaliteitsdiploma

Met alle gegevens die we ontvangen kunnen we de waterkwaliteit van onze kleine wateren in kaart brengen. Na het online insturen van de resultaten krijgt elke deelnemende klas een waterkwaliteitsdiploma met daarin de eigen meetresultaten.
Aanmelden
Deelname is gratis! Na aanmelding ontvang je eind april verdere uitleg over de inhoud en de voorbereiding van de praktijkles en rond 19 mei de meetkit en de link naar onze E-Learning.

Meld je hier aan