Onderzoek duurzaamheid Tweede KamerWe roepen met z’n allen dat jongeren de toekomst hebben. Maar wat vraagt dat van jou als docent, en van jou, als schoolleider? Doe mee aan het groot landelijk onderzoek naar aandacht voor duurzaamheid in het basis- en voortgezet onderwijs. Vul je de enquête uiterlijk 5 juni in.

In 2014 vroegen jongeren de Tweede Kamer om in het onderwijs meer aandacht te geven aan duurzaamheid. Nu, 8 jaar later, heeft de Tweede Kamer gevraagd om te onderzoeken wat op dit moment de stand van zaken is. Ben je docent of schoolleider? Doe dan mee en vul uiterlijk 5 juni deze enquête in! 

Maak kans op een gratis Global Duurzaamheidsdag voor 3 klassen op jouw school van Global Exploration t.w.v. €1200,- als je de enquête invult. Het is een prachtige, waardevolle dag, waarin zowel burgerschap als duurzaamheid tot leven komt. Kijk voor meer informatie op www.globalexploration.nl.

Onderzoek over jouw lespraktijk

Waar lopen jullie tegen aan en wat is er nodig, zodat jullie leerlingen goed kunnen voorbereiden op hun toekomst? Ben je docent of schoolleider? Doe dan mee en vul uiterlijk 5 juni deze enquête in:

Enquête PO: nl.surveymonkey.com/r/duurzaamheid_basisonderwijs  
Enquête VO: nl.surveymonkey.com/r/duurzaamheid_voortgezet_onderwijs  

 Het invullen duurt slechts 15 minuten. In het enquêteformulier kun je ook aangeven of je deel wilt nemen aan focusgroep interviews.

 Bedankje en prijzen

Als je de enquête invult maak je kans op mooie prijzen van Global Exploration:
• Basisscholen: een workshop van Global Exploration over de Sustainable Development Goals voor 1 klas, t.w.v. €500,-. 
• Middelbare scholen: een Global Duurzaamheidsdag voor 3 klassen, t.w.v. €1200,-. Voor meer informatie kijk op www.global-exploration.nl

Jouw bijdrage telt 

Een brede deelname & verspreiding laat aan de Tweede Kamer zien wat de huidige stand van zaken is van onderwijs over duurzaamheid en waar de behoeftes van docenten en schoolleiders liggen voor onderwijs in de toekomst. Het helpt enorm als je bijdraagt door aan te moedigen en te delen!

Vul de enquête in

Lees meer over dit onderzoek: lerenvoormorgen.org/project/onderzoek-stand-van-zaken-duurzaamheid-in-het-po-en-vo 
Uiterlijk 5 juni kun je de enquête invullen. Heb je vragen, neem dan contact met op met Anne Remmerswaal: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Hartelijk dank voor je medewerking!