In het voorjaar van 2022 organiseert het Koninklijk Nederlands Aardrijkskundig Genootschap (KNAG) weer de GeoWeek: een week vol aardrijkskundige expedities voor leerlingen tussen de 10 en 15 jaar oud. In heel Nederland kunnen leerlingen op veldwerk, bedrijfsbezoek of krijgen een gastles van een geoprofessional. ‘Zelf doen’ staat in deze week centraal. Zo kunnen leerlingen bijvoorbeeld op pad in een waterwingebied, leren ze digitale kaarten maken of ontdekken ze of onze dijken wel stevig genoeg zijn.

Geoweek logo 2 rgb 1

Aanmelden expedities

Deel jij dit jaar jouw expertise en enthousiasme over water met de jongere generatie? Een kort bedrijfsbezoek of veldwerk is vaak heel interessant voor de leerlingen, maar ook les krijgen van een professional maakt veel indruk. Vaak past een bestaand educatief programma met kleine aanpassingen goed in de GeoWeek. Expedities kunnen tot 22 februari worden aangemeld via dit formulier.

Ben je leerkracht en vind je het leuk om met jouw groep, mentor- of aardrijkskundeklas mee het veld in te gaan, of een professional uit te nodigen in de klas? Zet de datum in je agenda en houdt de website en sociale media in de gaten. Klassen aanmelden voor expedities kan vanaf 7 maart.

Kijk voor meer informatie en impressies van vorige edities van de GeoWeek op www.geoweek.nl. Voor vragen over deelname aan de GeoWeek of andere informatie kunt u mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..