Met de kerstvakantie voor de deur zijn de scholen twee weken dicht. Maar aan de slag met watereducatie kan ook een leuk uitje zijn! Watereducatie.nl heeft een overzicht gemaakt van leuke musea op het gebied van water om in de kerstvakantie te bezoeken.

1. Museum Schokland

museum schokland

Midden op het voormalig eiland Schokland vind je het museum Schokland. Binnen in het museum valt van alles te ontdekken over het gebied zelf, dat symbool staat voor de strijd die Nederland al eeuwen lang voert tegen het water. Het hele jaar door biedt het museum educatieve programma’s voor basisschool en voortgezet onderwijs. Naast de gewone collectie biedt Museum Schokland op twee data voorstellingen voor kinderen vanaf 6 jaar: 28 december en 7 januari. En ook buiten de voorstellingen om zijn er speciale activiteiten waar jong en oud meer leren over de strijd tegen het water

2. Maritiem Museum

Er is in de kerstvakantie veel te beleven in het Maritiem Museum! De schepen in de museumhaven zijn feestelijk verlicht en aan boord van de meer dan honderd jaar oude Geertuida zijn elke middag leuke workshops voor kinderen. Ook is er een kleurwedstrijd, wordt er voorgelezen aan de kleine avonturiers en kunnen kinderen een ontdekkingsreis aan boord van zeilschip de Oosterschelde doen.

3. Watersnoodmuseum

Het Watersnoodmuseum biedt allerlei educatieve acitiviteiten voor verschillende leeftijdsgroepen. Er is bijvoorbeeld een speciale jeugdroute voor kinderen. Kinderen kiezen een schriftje en ontdekken aan de hand daarvan de waargebeurde verhalen van Koos (5) en Mina (12). Na afloop krijgen ze een leuke beloning! Ook kunnen Kinderen Waterambassadeur worden door mee te doen aan de speurtocht (met foto’s of tekst) in het museum. Jongeren worden uitgedaagd met spannende games.

Benieuwd naar meer activiteiten? Het hele jaar door vind je op watereducatie een overzicht van musea en excursies waar watereducatie een belangrijke rol speelt!