Op woensdag 28 september 2022 organiseren de Nederlandse drinkwaterbedrijven gezamenlijk Nationale Kraanwaterdag. Wij nodigen alle basisscholen, speciaal onderwijs en bso's uit om op deze dag aandacht te besteden aan kraanwater. Scholen en bso's die zich inschrijven ontvangen gratis educatieve materialen om aan de slag te gaan met het thema kraanwater. Heb jij je al aangemeld?

Kraanwater, gewoon bijzonder!

Het centrale thema van Nationale Kraanwaterdag is dit jaar ‘Kraanwater, gewoon bijzonder!’ Het lijkt zo vanzelfsprekend dat er schoon water uit de kraan komt, maar eigenlijk is dat het niet. Nergens ter wereld is de kwaliteit van het drinkwater zo hoog als in Nederland. Om kinderen hiervan bewust te maken en ze te vertellen waarom kraanwater drinken een gezonde en duurzame keuze is, organiseren de tien Nederlandse drinkwaterbedrijven (Brabant Water, Dunea, Evides, Oasen, PWN, Vitens, Waterbedrijf Groningen, Waternet, WMD en WML) gezamenlijk de Nationale Kraanwaterdag.

nationale kraanwaterdag

Educatief programma en gastlessen

Speciaal voor de basisscholen en bso’s is er een educatief programma gemaakt om op Nationale Kraanwaterdag mee aan de slag te gaan. Het educatieve materiaal richt zich op drie sub thema’s:

  1. Water maken
  2. Waterbesparing
  3. Kraanwater als gezonde dorstlesser.

Na aanmelden kan je de programma’s downloaden voor groep 1-3, groep 4-6 en groep 7-8. De handleiding geeft je alvast een impressie van het materiaal.

Het educatieve programma bestaat o.a. uit: filmpjes, een Kraanwaterdagquiz, een waterwerkblad en proefje of creatieve doe-opdracht. Daarnaast is er dit jaar een challenge van de bekende Meester Jesper.

Meld je aan voor Nationale Kraanwaterdag