In Dordrecht zijn er eindelijk weer volop wateractiviteiten voor basisscholen. In dit artikel delen we leuke, inspirerende activiteiten om als schoolklas aan mee te doen.

interactieve huisjes
Interactieve huisjes

Aan de slag

Op de website van ExpositieRent, leverancier van educatieve, interactieve natuur- & milieutentoonstellingen vind je onder meer de watertentoonstellingen: Waterdicht?!, Waterwerkers! En Vijver vol Geheimen: www.expositierent.nl/tentoonstellingen.html. De tentoonstelling Waterwerkers staat momenteel in het (nog in ontwikkeling zijnde) duurzaamheidscentrum Kaaiduurzaam op het Kadeplein in Roosendaal. Hier worden momenteel lessen verzorgd voor leerlingen in het basisonderwijs door Maggy van den Akker van MEC Roosendaal. Het MEC is een afdeling van de gemeente, die ondersteunt bij duurzaamheidseducatie. Welk NME-centrum zit er in jouw buurt? Maak je hier wel eens gebruik van?

Daarnaast verhuurt ExpositieRent ook kleinere items om het waterbewustzijn te vergoten zoals de interactieve huisjes Steen eruit, groen erin!, Groene daken, Gasloos & duurzaam wonen en hebben ze een spetterend pop-up event genaamd de Mobiele WaterOntdekplek!

Na maar liefst drie maal te zijn gecanceld wegens coronamaatregelen was het in oktober 2021 dan eindelijk zo ver dat ze een weekend mochten vullen tijdens de Week van Ons Water in Duurzaamheidscentrum Weizigt te Dordrecht! En ook al waren de weergoden niet zo gunstig gezind, de positieve reacties waren overweldigend en tussen de buien door waren kinderen én volwassenen weer even kind!

Tijdens De Week van Ons Water keert het event terug naar Weizigt op woensdag 4 en donderdag 5 mei 2022 en zal het ditmaal hoogstwaarschijnlijk geplaatst worden bij de hoofdingang, nabij het Aquarama!

Op zaterdag 14 mei staat de Mobiele WaterOntdekplek al vrijwel zeker op het Huis & Tuin event te Ermelo.

Organisatie: Veluwe Duurzaam.

Mobiele waterontdekplek
Mobiele waterontdekplek