Nederland, het land van rivieren, polders, deltawerken en heel schoon drinkwater. Het leven in een delta lijkt voor Nederlanders een vanzelfsprekendheid, maar wat weten we er eigenlijk vanaf? Is het allemaal wel zo vanzelfsprekend? En wat leren leerlingen hierover op school?

Dit is h├ęt landelijke portaal waar u inspiratie kunt opdoen voor lessen over water in het primair onderwijs, voortgezet onderwijs en MBO. Wilt u op een aansprekende en uitdagende manier invulling geven aan aardrijkskunde, geschiedenis, maatschappijleer, biologie, scheikunde of technieklessen, dan kunt u via deze website materialen vinden, zich laten inspireren, aanbieders vinden van activiteiten of rechtstreeks een gastles boeken.

Landelijk portaal

Watereducatie.nl is een initiatief van SME en wil een onafhankelijk landelijke portaal bieden voor watereducatie. Watereducatie.nl stelt zicht tot doel om docenten van het primair onderwijs, voortgezet onderwijs en MBO te inspireren en zo goed mogelijk te ondersteunen bij hun keuze voor lesmaterialen over water.

Deze website maken we samen met onze partners, verschillende betrokken organisaties en met de hulp van docenten. Wil jij ons ook helpen met jouw feedback, mis je iets op de site of heb je een interessant nieuwsbericht of agenda-item dat we kunnen plaatsen? Laat het ons weten. Wij staan open voor tips en suggesties.

Partners