meedenken over watereducatieWil je als docent in het basis- of middelbaar onderwijs inspiratie opdoen voor lesideeën over watereducatie? En wil je met ons meedenken over hoe het platform Watereducatie.nl nog relevanter gemaakt kan worden? Dan nodigen we je graag uit voor een online meedenksessie, op dinsdag 19 april van 15.15 tot 17.00 uur.

Waarom meedenken over watereducatie?

Zeker in Nederland is water een belangrijk (educatief) thema. Het platform Watereducatie.nl en de bijbehorende website bieden lesmateriaal aan over water en koppelen gastsprekers uit de watersector aan scholen.

Voor wie en waar?

Doelgroep: docenten uit het basis- en middelbaar onderwijs

Inloggen online via Teams

Inhoud meedenksessie

  • We inspireren je met lesmateriaal van de website Watereducatie.nl en net nieuw ontwikkeld lesmateriaal over water en klimaatadaptatie;
  • Je ontmoet andere docenten én medewerkers uit de watersector, waaronder
  • Li An Phoa komt spreken over haar visie op water(educatie), waarin ze o.a. vertelt hoe je proefjes kunt doen met je leerlingen om de waterkwaliteit te meten in de sloot, plas of rivier bij je school.

In de meedenksessie komen vragen aan bod als:

  • Waar ben je mee bezig en hoe kunnen we jullie ondersteunen in watereducatie in de klas?
  • Welke ontwikkelingen in de waterwereld vind je interessant?
  • Wat voor lesmateriaal mis je op Watereducatie.nl? Hoe kunnen we de kwaliteit van lesmateriaal op Watereducatie.nl verbeteren?
  • Hoe kunnen we Watereducatie.nl bekender maken bij docenten?

Over de spreker Li An Phoa

Li An Phoa is medeauteur van het boek Drinkbare rivieren. Zij trok in haar leven langs rivieren en leert leerlingen hoe zij de waterkwaliteit kunnen meten. Daarbij vertelt ze ook het hele verhaal over waarom water zo kostbaar is. Tijdens de sessie inspireert ze jou voor lesideeën in de klas.

Aanmelden meedenksessie Watereducatie

Wil je je aanmelden voor de meedenksessie Watereducatie? Of behoefte aan meer informatie? Mail uiterlijk 6 april naar Anne Schmidt: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of stuur een bericht of bel met Anne: 06 18 15 09 1