Het Nationaal Traineeship Landelijk Gebied (NTLG) is ontworpen om jong talent na hun afstuderen (HBO en WO) een vliegende start te bieden in het werkveld van het landelijk gebied. Wij zien talent als de wil om te ontwikkelen, niet alleen binnen het eigen vakgebied, maar ook daarbuiten. Bij ons ontwikkelen trainees vakinhoudelijke kennis, persoonlijk leiderschap, en worden ze uitgedaagd om samen te werken.

‘Het landelijk gebied is van onschatbare waarde voor mens en natuur. Door verschillende opgaven dit tegelijkertijd spelen, neemt de druk op het landelijk gebied toe. Veel belangen komen samen, en dit kan schuren. Denk bijvoorbeeld aan natuurherstel, de transitie van de landbouw en de woningbouwopgave. Daarbij moet voldaan worden aan meerdere nationale en Europese richtlijnen. Om hierbij tot succesvolle afwegingen te komen is verbinding tussen organisaties en samenleving is essentieel. Hier gaan de trainees mee aan de slag.’

Het NTLG is een zorgvuldig samengesteld tweejarig traineeprogramma op basis van een beproefd concept, dat ruimte biedt voor zowel de persoonlijke als professionele ontwikkeling van de trainee. Zowel de trainee als de organisatie plukken hier de vruchten van! De opgaven in samenhang vormen de transitie van het landelijk gebied. We begeleiden starters die gepassioneerd zijn om onderdeel te worden van deze beweging. Dat kan alleen door de verhalen die door het verleden, het heden en de toekomst heen lopen te begrijpen. Deze verhalen zijn sector- en thema overschrijdend. Breed gedragen verhalen op nationaal niveau maar ook persoonlijke verhalen op lokaal niveau maken deel uit van de transitie. Dit samenspel maakt de opgaven in de transitie van het landelijk gebied complex. Daarom bieden we trainees een diepgaande duik in deze complexiteit. Dit is wat het landelijk gebied en ons traineeprogramma mooi maakt.

‘Onze trainees pionieren door elkaar te ontmoeten, kennis te delen en samenhang te creëren. Samen streven we ernaar om een hele nieuwe flow in het landelijk gebied op gang te krijgen, zodat wij integraal tot oplossingen komen.’ Aldus directeur Jaap Feil.

Voor meer informatie over het Nationaal Traineeship Landelijk Gebied mail naar:

Nationaal Traineeship Landelijk Gebied
Lange Voorhout 90
2514 EJ Den Haag
070-219 50 30
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.