Helpt jouw klas mee om Nederland meer water- en dijkbewust te maken?

Met de vraag: welke dijk beschermt jou? roepen overheden burgers en leerlingen op om een selfie te maken op een dijk die je beschermt. Uiterlijk 10 februari kan je de foto via een social media kanaal naar keuze posten met de hashtags #welkedijkbeschermtjou #mijndijkonsland.

water selfies

Waarom meedoen met je klas?

Zonder dijken zou 60 procent van Nederland overstromen. Gek genoeg zijn veel Nederlanders zich hier niet van bewust. Door de selfie open je het gesprek over hoe waterexperts zich dagelijks hard maken voor waterveiligheid. Vorige week nog, op 31 januari, was het 70 jaar geleden dat het zuidwestelijke deel van Nederland werd getroffen door een Watersnoodramp. De ramp maakt duidelijk hoe belangrijk het is om ons goed te beschermen tegen overstromingen. 

Duik met je klas in de waterwereld

Als je meer diepgang wil rondom deze challenge, kun je bijvoorbeeld een van de onderstaande lessen met je klas behandelen:

De selfie challenge is dan een mooie verwerkingsopdracht! Je kan er ook een schrijfopdrachtje aan koppelen. Denk aan een nieuwsbericht bij de selfie, of een reflectietekstje per leerling.

Ook meedoen?

Tot en met vrijdag 10 februari kan je meedoen met je klas aan een challenge van de overheid, om een selfie te maken van de dijk die je beschermt. Met jouw bijdrage vergroot je het bereik en de impact van deze campagne en help je mee om Nederland meer water- en dijkbewust te maken.

Educatief aanbod