verkiezingen waterschappenOp 15 maart worden de nieuwe besturen van de waterschapsverkiezingen gekozen. Fien Snelting (17) uit de Achterhoek is de nieuwe jeugddijkgraaf van Nederland en ze heeft grootse plannen. Hoeveel leerlingen zouden hier van af weten? Dit is een goede aanleiding om het in de klas over de rol van de waterschappen te hebben!

Aan de slag met water in de klas

Met de watergame kun je op de middelbare school of het mbo interactief aan de slag met water (geschikt voor het VO en het MBO).

Wist je dat in het najaar er ook een nieuwe jeugddijkgraaf is geïnstalleerd?

Fien Snelting (17) uit de Achterhoek is de nieuwe jeugddijkgraaf van Nederland. De jeugddijkgraaf is voorzitter van het nationale jeugdwaterschapsbestuur met jongeren tussen de 14 en 18 jaar. Het komende jaar als jeugddijkgraaf wil Fien zoveel mogelijk jongeren bereiken. Ze wil daartoe scholen bezoeken en daar een speciale les voor te maken, die andere jeugdbestuurders dan ook kunnen gebruiken. Dit houden we natuurlijk in de gaten!

Besteed je in jouw klas ook aandacht aan de waterschapsverkiezingen? Kijk ook bij ProDemos hoe je daar bij kunt aansluiten.

Educatief aanbod

Nieuws